Ивайло Московски: Положението по жп линиите е тежко

Това заяви преди днешното правителствено заседание министърът на транспорта Ивайло Московски, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.  Тази нощ той участва в спасяването на блокирани пътници на гара Плачковци.
„Преценихме, че е най-удачно да отида на място. Става въпрос за 11-те човека, които бяха блокирани на гара Плачковци. До онзи момент общо имаше 110 човека на три различни гари. Останалите бяха благополучно превозени. За тези на Плачковци обаче решихме, че трябва да намерим начин да бъдат свалени, тъй като условията там не позволяваха да получат добре отоплено помещение. Имаше къде да пренощуват, разбира се, но условията не бяха най-добрите.
Шестима от тях бяха откарани в Горна Оряховица, откъдето можеха да си продължат пътуването, последните трима свалихме в Габрово, където бяха настанени в хотел и на другия ден вероятно са продължили пътуването си. Нямам информация какво е станало с тях, но бяха по различни дестинации“, разказа министър Московски.
С  министър Дончев и народният представител Цветомир Михов бяхме на дрезинната машина, която разчиства железния път. Имаше над 200 големи паднали дървета. Контактната мрежа беше разрушена до голяма степен, каза още той.
Ивайло Московски изказа благодарности на хората от НКЖИ и по-специално на екипите, които са работили цялата нощ за изчистването на трасето.
Той защити БДЖ и НКЖИ, като посочи, че виновник за неуредиците са лошото време и падналите дървета.
„В момента единственото, което трябва да се направи е да се възстанови електричеството по контактната мрежа, за да започне нормалното придвижване на влаковете“, допълни Московски.
Движението по линията Русе-Варна е възстановено.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *