Изложение представя околосветско пътешествие с дегустации на вина

За трета поредна година Discover.Vino World събира вината от целия свят, представени в България. Събитието ще се състои на 10 и 11 май, в зала 6 на НДК, под формата на околосветско пътешествие с дегустации на вина от всички винарски региони! На Discover.Vino World ресторантьори, сомелиери, хотелиери, търговци и всички професионалисти, чиято работа е свързана с виното, могат да дегустират новите брандове и реколти.

Discover.Vino World представлява уникална възможност за всички любители и широката публика да се ориентират в огромното предлагане на чуждестранни вина у нас. На изложението повече от 20 вносители ще покажат най-новите и интересни вина от своето портфолио. Ще се дегустират внасяните вина от Европа, Северна и Южна Америка, Австралия и Нова Зеландия. Огромното разнообразие на света е разпределено на основни зони по географски принцип: Франция, Италия, другите страни от Европа: Испания, Португалия, Австрия, Германия, Гърция, Турция и Македония, както и Нов свят. Отделна секция е посветена на два типа вино, които се радват на особен интерес по целия свят: пенливи и розе.

Discover.Vino World 2019 предлага два дни с дегустации на вълнуващи вина и срещи с винени професионалисти и приятели. За първи път ще има обособена зона с ресторанти, които ще предлагат вкусна храна, както за посетителите на изложението, така и за всички, които са избрали да прекарат времето си в парка около НДК. Партньори в тази street food зона са Hamachi, Mediterraneo и Jobo. За да бъде удоволствието от този празник на сетивата по-пълно, на Discover.Vino World ще има зона със свободен достъп, където всеки ще може да се запознае, опита и закупи специално подбрани храни и аксесоари. Щандовете ще бъдат разположени във фоайето пред зала 6 на НДК. И тази година, официален магазин на Discover.Vino World ще бъде Casavino, където ще се предлагат вината на изложителите. Билети за Discover.Vino World може да се закупят в електронния магазин на Gourmet Publishing.

Досегашните специализирани изложения с презентации на водещи производители на вино от различни страни на планетата с радват на все повече поситители. И то не само търговци и традиционни ценители, но и все повече любопитни консуматори, които чрез директна дегустация може да се насочат към предпочитаното вино.

Любопитни и е интересно да се знаят препоръките на организаторите на събитието:

* Изложението е с платен вход и е преназначено за лица над 18 годишна възраст. Събитието не е подходящо за деца. Ако настоявате да бъдете придружени от децата си, моля попълнете декларация, която ще получите на регистрацията.

* Осигурено е всичко необходимо за нормалното протичане на събитието. Дегустацията се осъществява в чисти и професионални дегустационни чаши, които ще намерите отстрани след входа. Може да сменяте чашата, когато поискате, но силно препоръчваме да не го правите често. Използването на една и съща чаша няма да ви попречи да усетите качествата на вината,  а по този начин ще спестим ценни природни ресурси.

* Дегустационното количество вино е 30 мл. Оставяме правото на изложителите по тяхна преценка да го увеличават, намаляват или да отказват повторна дегустация на определени вина.

* Дегустационните чаши са собственост на организаторите, те не влизат в цената на входния билет и не може да напускате площта на изложението с тях.

* Моля, не употребявайте силни парфюми или други аромати, които могат да попречат на останалите гости да се насладят на вината.

Наздраве и приятно и забавно прекарване, но без прекаляване при дегустацията, за да не загубите предпочитанията си в ароматите и вкусовете!

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *