Изобретиха първата четка за зъби в света, свързана с интернет

Създадена е първата четка за зъби, свързана с интернет. Тя беше представена вчера преди откриването на Международното изложение на потребителска електроника в Лас Вегас. Устройството е дело от френската компания Kolibree, която се опитва „да претвори грижата за устната хигиена“, съобщава съоснователят на компанията Лоак Сесо.

„Технологията в индустрията не се е развивала от години. Идеята е не да си миете зъбите по-силно, а по-умно“, заяви Сесо. Четката за зъби има сензор, който установява колко зъбен камък сте махнали с четкането. Той записва също така дейността по миенето на зъбите, така че потребителите всеки път да могат да го правят по подобаващ начин.

Устройството препраща безжично информацията до приложение за смартфон. То е от особена полза за родителите, които искат да проследяват как малките им деца си мият зъбите, съобщава Сесо.

„Когато използвате нормална четка за зъби, никога не знаете наистина какво изчиствате. Може да е само 30%. Единственият човек, който наистина знае, е зъболекарят“, отбелязват от компанията, цитирани от БГНЕС.

Но приложението ще казва на потребителите дали са пропуснали трудни за достигане зони или не са си измили зъбите цялостно. Приложението, към което могат да бъдат добавени и още програми, цели да повиши мотивацията и да направи миенето на зъбите по-забавно.

Планирано е четката за зъби да бъде пусната на пазара през третото тримесечие на годината. Поръчки могат да се правят чрез сайта Kickstarter на цена от 99 до 200 долара в зависимост от модела, а устройството ще върви с безплатно приложение за смартфон.

Автор: ПИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *