Изплатиха 1,6 млрд. лева по мярката 60/40

От старта на т.нар. мярка „60/40“ до момента са изплатени над 1,6 милиарда лева, сочат даните от анализ на експертите на Националния осигурителен институт (НОИ). Анализът е публикуван в последния информационен бюлетин на НОИ, като документът съдържа данни, актуални към 9 декември 2021 г.

Държавата предвижда мярката „60/40“ да се удължи до края на май - bTV Новините

Стартът на мярката беше даден през април 2020 г., а към момента срокът на действие е определен до края на 2021 г., информира pariteni.bg .

За поне един месец в мярката са взели участие общо 13,4 хиляди работодатели и 325,5 хиляди работници и служители. Четирите сектора с най-голям дял от изплатените средства са преработваща промишленост (41,6 на сто), хотелиерство и ресторантьорство (14,6 на сто), търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети (10,5 на сто), транспорт, складиране и пощи (9,5 на сто).

Краен срок за подаване на документи по мярката 60 на 40

Средният брой месеци участие в мярката е 7,9 за работодателите и 7 за работниците и служителите. Разпределението по брой месеци показва, че малко под половината и от работодателите, и от работниците и служителите са участвали за период от не повече от 5 месеца.

Разпределението на участниците по пол показва почти равни дялове на мъжете и жените. По възрастови групи преобладават работниците и служителите на възраст между 40 и 54-годишна възраст, пише още в анализа.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *