Илон Мъск вижда Dogecoin като „бъдещата валута на Земята”

Наскоро Илон Мъск се „обясни в любов” на биткойн, но сега шефът на Tesla е напълно обсебен от криптовалутата Dogecoin, която – по неговите думи – е „бъдещата валута на Земята”.

Изказванията на Илон Мъск влияят силно на котировките на компании и валути
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Както обичайно, Мъск използва страницата си в Twitter, за да прокарва своите идеи за нови технологични пробиви. Този път шефът на Tesla публикува анкета, в която поиска неговите последователи да определят валутата на бъдещето, като изборът се свежда само до два отговора – Dogecoin или „всички останали криптовалути заедно”, информира technews.bg.

Резултат с изображение за „Илон Мъск Dogecoin“
В проучването вече са участвали повече от два милиона души! Не е изненадващо, че с наличните опции именно Dogecoin заема първото място в анкетата с очевидно предимство.

По-рано Мъск обясни защо Dogecoin е толкова добра: за да я купите, не е необходимо да имате огромно състояние или хиляди долари в сметката си, тъй като цената на Docgecoin се изчислява в центове.

Резултат с изображение за „Илон Мъск Dogecoin“

Но на фона на изявленията на Мъск, Dogecoin започна да поскъпва – с 16% през изминалия ден. Вероятно в близко бъдеще растежът на „бъдещата валута на Земята” ще продължи.

И други изявления на предприемача, дори просто отзиви за някоя услуга, влияят силно на акциите на компанията, която ги предлага.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *