Илон Мъск ще строи бързи тунели в Лос Анджелис

Известният предприемач Илон Мъск изглежда спечели първия си голям клиент за проекта за високоскоростни тунели, развиван в рамките на стартиращата компания The Boring Company.

В блога си в Twitter Мъск съобщи, че е имал плодотворен разговор с кмета на Лос Анджелис Ерик Гарсети за създаване на високоскоростни тунели под града за бързо придвижване на автомобили и хора.

Засега няма яснота колко напред са стигнали в разговорите Мъск и Гарсети, но в неотдавнашно интервю за телевизионния канал ABC кметът на Лос Анджелис се изказа ласкаво за The Boring Company.

Илън Мъск твърди, че властите в Лос Анджелис са харесали идеята за високоскоростни тунели. По неговите думи, технологията в случая е най-простата задача, тъй като The Boring Company трябва да получи редица разрешения за тунелите и да убеди обществеността в ползата от проекта, информира technews.bg.

Задръстванията са огромен проблем за град като Лос Анджелис, което предполага, че властите на мегаполиса ще бъдат по-сговорчиви при реализацията на амбициозния проект на Илон Мъск.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *