Индия привлича напускащите производители от Китай

Индия има готовност да се превърне в безопасно убежище за производителите на електроника, които искат да се преместят от Китай. Страната се счита за по-сигурна за компаниите, с оглед натиска на САЩ върху Китай.

Производителите на електроника разглеждат Индия като все по-желана дестинация
(снимка: CC0 Public Domain)

Производството на електронни компоненти сега е съсредоточено в региони, които не са най-благоприятни по отношение на форсмажорните фактори. Китай е под политически натиск от САЩ, докато Тайван и Япония са измъчвани от земетресения, а Южна Корея има войнствен съсед на север,информира technews.bg.

В тази ситуация Индия може да се превърне в желания производствен обект, лишен от подобни рискове, отбелязва в анализ Nikkei Asian Review. Подобни съображения бяха споделени на индустриална конференция в Малайзия от , Раджа Маниккам, ръководител на Tata Technologies – компания, занимаваща се с тестване и опаковане на полупроводникови компоненти.Индия - най-бързо развиващата се икономика на XXI век

На първо място Маниккам изтъква благоприятното географско местоположение на Индия, с достъп до водни пътища за транспортиране на стоки. Второ, природните бедствия в страната не са толкова опустошителни за бизнеса, колкото в други райони на Югоизточна Азия. Трето, Индия разполага с добър човешки ресурс, а сравнително младото ѝ население е в състояние да задоволи впечатляващото по обем потребителско търсене.

Индийските власти вече отпуснаха 10 милиарда долара за финансиране на развитието на електронната индустрия в страната само през тази година. Много големи разработчици на чипове имат изследователски центрове в Индия. Логично е, според шефа на Tata Technologies, около тях да се появят производствени предприятия.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *