Интернет технологиите ще определят развитието на страните в следващия век

Бъдещето на страните и техните икономически отрасли през следващите 100 години ще се определя от интернет технологиите, които се разработват и въвеждат, прогнозира Джак Ма, основател на гиганта в сферата на електронната търговия Alibaba Group Holding. Изкаването му беше по време на третата Световна конференция по управление на интернет, предава ТАСС.

По думите на Ма, ако се съди по историята, цикълът на всяка технологична революция е около 50 години. През следващите 30 до 40 години ще се въвеждат нови интернет технологии, които ще оказват влияние върху живота на хората и ще определят бъдещето на всяка страна и на всеки отрасъл през следващото столетие, информира investor.bg.

Според Джак Ма революцията в областта на интернет превръща данните в основен ресурс, а в бъдеще те ще бъдат основен материал в сферата на производството.

Следващите три десетилетия пък ще бъдат най-важните, когато технологиите ще се интегрират в традиционните отрасли на икономиката, посочва той. Ма смята, че промените ще бъдат усетени от всички според това с какво се занимават хората и къде живеят. Периодът ще е добър не само за интернет компаниите, но и за талантите, които ще могат да използват новите технологии./БТА/

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *