Испания въведе универсален базов доход за най-бедните си граждани

Като поредна мярка, правителството на Испания планира да изплати универсален базов доход на близо милион от най-бедните домакинства в страната, за да им помогне да устоят на последиците от епидемията от коронавирус. Това съобщи Ройтерс, като цитира министъра на социалната сигурност Хосе Луис Ескрива.Испания планира универсален базов доход за най-бедните си граждани.

Испания налива 200 милиарда в „икономически и социален щит” срещу ...

Критериите за избор на испанците, които имат право на базовия доход, ще бъдат одобрени от правителството през месец май. Но, заедно с това ще се осигурят и стимули всички те да могат да си намерят работа. Като ще им бъде разрешено, например, месечното възнаграждение да се комбинира със заплатата от нова работа за известен период от време, отбелязва Хосе Луис Ескрива, информира banker.bg.

Още жертви на коронавируса в Италия и Испания - Trafficnews.bg ...

 Този комбиниран метод за подпомагане ще се прилага, тъй като съществува „изкушението“ без стимули за намиране на работа да се разчита само на това плащане и да не се търсят възможности за кариерно развитие на трудовия пазар.Испания планира универсален базов доход за най-бедните си граждани.

Коронавирус в Испании: почему не справляется система ...

Министър Ескрива не посочва колко ще струва на правителството тази мярка, но уточнява, че тя ще бъде финансирана с нов държавен дълг.

Второй случай смерти от коронавируса зафиксирован в Испании ...

В Испания бяха загубени общо 900 000 работни места само през първите две седмици на блокадата, която беше наложена на 14 март, за да се ограничи разпространението на коронавируса в страната. Това пък повиши безработицата до нивото от преди три години.

В Испания бе въведен т.нар. базов доход. Но не за всички. На месец домакинствата ще получават между 462 и 1015 евро от държавата. Какви са условията и кой има право да го получава?

На 1 юни 2020 Испания въведе т.нар. базов доход. Той обаче няма да бъде изплащан на всички. А само на хората в нужда. И по-конкретно – предназначен е за испанците, които печелят под 230 евро месечно. Размерът на т.нар. базов доход ще се определя според нуждите на домакинствата и ще бъде между 462 и 1015 евро на месец, информира dw.com. Той ще бъде изплащан на хора между 23 и 65 години. Право на т.нар. базов доход имат и чужденци – стига да са пребивавали поне една година легално в Испания. Изплащането на новата помощ започва на 15 юни.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *