Испания се надява да постигне предвидения за тази година дефицит

Над 21 процента са вече испанците, които живеят под прага на бедността. Семейство с две деца попада в тази група, ако разполага с по-малко от 42 евро на ден, обявиха статистиците. 12,7 на сто от семействата едва свързват двата края от заплата до заплата. Над 7 процента закъсняват с плащането на ток и вода.
Макроикономическите данни обаче са обнадеждаващи, каза в парламента, министърът на финансите и държавната администрация Кристобал Монторо.
Искам да съобщя на депутатите и на всички испанци, че публичният дефицит на държавата за септември е под 4 процента – 3,9 на сто. Това означава, че сме много близо до постигането на целта – дефицита предвиден за 2012 година, каза Монторо.
Социалистическата опозиция обвини правителството в лъжа. Банкови експерти дадоха лоши прогнози за догодина като предвижданията са безработицата да надмине 27 процента.
Хиляди демонстранти отново протестираха в Мадрид срещу политиката на икономии на испанското правителство, докато парламентът обсъждаше проектобюджет с драконовски мерки за 2013 г. Стотици демонстрираха имаше и в град Картахена в югоизточната част на страната. Приемането на бюджета в парламента се смята за сигурно, тъй като консерваторите на премиера Мариано Рахой имат абсолютно мнозинство, отбелязва ДПА.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *