Италия погва бедните и бездомни чужденци

Италианските власти затягат мерките за сигурност на територията на страната и ще гонят от Италия граждани на Европейския съюз, които не отговарят на определени условия.Това предвижда одобрено постановление на правителството на премиера Силвио Берлускони, предаде Дарик.

Документът съдържа разпоредби, предложени от вътрешния министър Роберто Марони, които предвиждат изгонване от Италия на граждани на Европейския съюз, които нямат постоянно жилище и източник на доходи.

По този начин гражданин, на която и да е страна от ЕС, който се намира в Италия повече от 90 дни, ще трябва да потвърди с документи, че има работа, жилище и средства за съществуване. Марони подчерта, че тази разпоредба напълно съответства на директивите на ЕС. Според местни наблюдатели мерките са насочени основно към румънските роми и молдовските граждани с румънски паспорти, съобщи БТА. В Италия има между 120 000 и 140 000 роми. Половината са с италианско гражданство. Другата половина са от Централна Европа, бивша Югославия и предимно от Румъния.

Документът предвижда строги мерки и срещу футболните хулигани, които могат да бъдат изгонени от Италия за нарушаване на обществения ред в рамките на 48 часа. Друга разпоредба се отнася до борбата с уличната проституция, която вече се разглежда като престъпление.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *