И Алексей Петров намекна за връзка на Борисов с отвличанията

Това обяви в Благоевград Алексей Петров, цитиран от БГНЕС. Бившата барета гостува в града като председател на Съюза за стопанска инициатива за среща с местни бизнесмени. Само преди 3 дни двама от подсъдимите по делото „Наглите“ Даниел Димитров – Релето и Радослав Лебешковски обявиха пред bTV, че бивши и настоящи барети свързани с Борисов и Цветанов са правели отвличанията. Те били прпитискани да натопят Алексей Петров по това дело.
„Много скоро ще се разбере какъв е Бойко Борисов“, така Петров отговори на въпрос, щом той е Октопод, какъв вид обитател на морските глъбини е премиерът. „Няма да се изненадам, ако на по-късен етап се окаже, че има връзка на Борисов и Цветанов или хора около тях с отвличанията“, заяви Трактора. В тази връзка той каза, че „от ДАНС са предлагани на главния секретар на МВР Калин Георгиев и шефа на ГДБОП Станимир Флоров конкретни методи на действие при даването на откупа при едно от отвличанията. „Избързвано е с арестите на заподозрени при отвличанията, но задържаните, като при случая с Ангел Бончев, не са имали потенциала да го извършат“, каза Петров.
В контекста на изказване на министър-председателя, че от „всеки джоб вади лентички“ (от откривания на нови обекти – бел. ред.) и на медиен въпрос кои са големите бизнес играчи, които стоят зад кабинета, Алексей Петров каза: „Всяка лентичка в джоба може да се окаже, че е някакъв интерес“. Бившият съветник на Петко Сертов в ДАНС коментира още, че едрият бизнес храни политиците, а дребният – народа. Оценката му на състоянието на страната е, че тя е завладяна от мизерията.
„Високите лихви по кредитите и цените на горивата целят замразяването на икономиката. Няма как българската икономика да бъде конкурентоспособна на свободните европейски пазари с тези високи лихви на кредитиране – 14%-15%, при 3% в Гърция“, добави той. Преди време Петров обяви, че причината за ареста и делото срещу него е позицията му срещу банковото лоби, което не желаело понижението на лихвите. Той дори предложи държавата да купи дялове в частни банки, които управляват парите на държавните предприятия и по този начин да контролира лихвите.
Петров отново потвърди, че би се кандидатирал за президент само, ако същото направи Бойко Борисов, защото това би го мотивирало.
Честит празник на всички, включително и на господин Цветанов, пожелавам на всички именници физическа и духовна красота“, отправи пожелания още в началото на пресконференцията си Алексей Петров.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *