Йордан Бакалов: Нито ще внеса, нито ще гласувам кандидатурата на Петър Стоянов

Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на „Синята коалиция“ Йордан Бакалов, съобщава Агенция „Фокус”.
На този етап не виждам да има желание от колегите някой да внесе кандидатурата на Петър Стоянов, защото формално такава няма. Не са спазени никакви правила, а има и друг сериозен проблем във връзка с процедурите по номинациите, защото това, което ни се предлага от ГЕРБ, реално погледнато след като няма отмяна на старото решение, с което е направен изборът на Венета Марковска, то все още съществува. За да откриеш нова процедура, трябва да има отмяна на старата процедура, защото ако решението се приема такова, каквото е, то в един момент може да се създаде проблем в самия Конституционен съд. Юристите на ГЕРБ нека да си огледат първо предложенията, както и Бойко Борисов, който, видите ли, добронамерено и съвсем бащински е предложил на СДС да номинира и да издигне кандидат за Конституционния съд, каза синият депутат.
Според Йордан Бакалов позицията, която Петър Стоянов иска да заеме, е не просто член на Конституционния съд, а негов председател.
На въпроса дали е имало предварителна уговорка, депутатът коментира: Естествено. Това е решавано много отпреди това. Просто трябваше да се намерят изпълнителните, които трябваше да го реализират. В момента има някакъв стрес в самите изпълнители.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *