Какво вещае датата 11.11.11?

На много места са планирани повече сватби от обикновено за делничен ден. В Плевен девет двойки ще сключат граждански брак. В Добрич те са три, а седем са двойките, които ще бъдат младоженци във Видин.
Габровци пък за 11-ти пореден път ще открият новия карнавален сезон и така ще се присъединят към традицията на карнавалните градове в Европа.
По традиция габровци ще развържат стрелките на карнавалния часовник и ще започне да тече времето за подготовка на следващия весел празник през месец май догодина. И този път старта на петото годишно време – карнавалното, ще бъде даден в Дома на хумора, но с истинска сватба. Преоблечени като принц и неговата принцеса младоженците ще се свържат не на шега в брачен съюз и ще си пожелаят числото 11 в техния живот да продължават да им носи късмет и щастие. Така габровският карнавал ще впише в историята си царствена сватба. Още настроение ще добавят и две фотоизложби – едната ще представи запечатани мигове от пъстрата фиеста в македонския град Струмица, а другата – ще припомни моменти от последния габровски весел празник.
 Дата като днешната се появява само по един път на 100 години в календара, съобщи ИТАР-ТАСС. На 11 ноември 2011 година в 11 часа 11 минути и 11 секунди ще сме свидетели на най-съвършения палиндром.
Календарният ден 11.11.11 и часът 11.11.11 могат да се прочетат в едната и в другата посока, без да променят смисъла си.
Хората още от древността са вярвали в силата на цифрите и числата. Съществува и учение за тях – нумерологията, наричана още „алгебра на съдбата“. В нея числата се делят на „щастливи“ и „нещастни“. От гледна точка на нумерологията двете единици в числото 11 са могъща комбинация. Двойката единици представлява баланс на духовното и материалното. 11 се отнася и към т.нар. господстващи числа, когато връзката с Вселената е много по-силна.
Според нумеролози 11.11.11 ще донесе много хубави неща в живота ни: богатство, успех, късмет, дори промяна на съдбата. Причината не е само в съчетанието на единици. Тази година на 11 ноември има пълнолуние, влиянието на Луната върху живота и здравето на човека се усилва.
Учените наричат естественото ни преклонение пред подобни календарни поредици апофения. Това е човешки дефект на мисленето, който се състои в намирането на връзка между несвързани събития. Някои обичат да го наричат поличба, но е мозъчен бъг.
Въпреки техническия прогрес и пренебреженителното отношение към суеверията, магията на три 11-ици привлича много влюбени, които са избрали точно днешния ден, за да сключат брак. Цифровият куриоз със сигурност ще бъде белязан с безброй сватби по света, а не с погребения, както вещаят феновете на Апокалипсиса. Романтичното градче Гретна Грийн на границата между Англия и Шотландия ще приюти цели 50 брачни церемониала. А в други, „по-обикновени“ дни от годината, техният брой рядко надвишава една дузина, пише в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА. Брачната истерия ще бъде много по-силно изразена и в Индия, където хиляди двойки ще се врекат във вечна вярност. Местните гурута предрекоха, че 11.11.11 ще е едно прекрасно съчетание за един още по-прекрасен брак. Специалната дата ще бъде отбелязана и с излизането на нарочен апокалиптичен филм с едноименното заглавие – „11-11-11“.
Датата 11 ноември има и свои исторически конотации. Примирието в Първата световна война беше подписано в 11 часа на 11 ноември 1918 година.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *