Камерън: Лондон може наложи вето в бюджетните преговори в ЕС

 
В интервю за Би Би Си Камерън намекна, че бюджетът на ЕС трябва да бъде разделен на две – един за еврозоната и друг за страните извън нея, сред които е и Великобритания. Премиерът каза още, че страната му трябва да ограничи допълнително разходите си, за да съкрати бюджетния си дефицит.
Той декларира, че правителствената консервативно-либерална коалиция твърдо ще се придържа към плана си да ликвидира рекордния бюджетен дефицит, с каквото обещание тя дойде на власт през 2010 г.
На въпрос дали е съгласен с мнението на вицепремиера либералдемократ Ник Клег, че който и да спечели изборите през 2015 г., ще бъде принуден да предприеме нови мерки за икономии, Камерън отговори:
„Да, той е прав и всъщност това ще се случи още преди това, защото ще трябва да намерим  как да съкратим 16 милиарда лири разходи за фискалната 2015-2016 година.  Тя започва преди общите избори и ние трябва да направим това“.
Данните за рецесията за тази година в британската икономика породиха предположения, че правителството на Камерън няма да постигне планираното намаляване на дефицита, отбелязва Ройтерс.
Агенцията припомня, че за да угоди на антиевропейското крило на своята Консервативна партия, през миналата година Дейвид Камерън наложи британско вето в ЕС и Великобритания остана извън европейския пакт за фискална и икономическа стабилност, призван да реши дълговата криза в еврозоната.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *