Кариерно изложение за българи стартира в Лондон

~

Във Великобритания се провежда кариерно изложение за българите, които учат или работят на Острова. Студенти, както и млади специалисти, ще имат възможност да се срещнат с български работодатели, за да видят какви са възможностите им за реализация в България, пише БНР.

Трудовата борса се провежда за втора поредна година и този път срещи с фирми ще има не само в Лондон, но и в друг университетски град с голяма концентрация на български студенти – Единбург.

В продължение на два дни български работадатели, както и големи международни компании с представителство в България, ще запознават младите хора с възможностите за реализация обратно в родината.

Сред 17-те фирми, представени на кариерното изложение в двата британски града, са известни имена в областта на финансите, компютърната индустрия, телекомуникациите, маркентинга и образованието.

Кариерното изложение се организира от обществата на българските студенти в някои от най-престижните британски висши учебни заведения, като Лондонския икономически институт и университетите в Дънди, Уорик, Нюкасъл и Единбург.

Гаврил Петров, който следва в Единбург, е сред организаторите на събитието. Той посочва, че тази година интересът към изложението сред българските студенти е много по-голям:

В момента са се записали около 330 човека за самия форум, като 220 в Лондон и 110 в Единбург. Това е няколко пъти повече от миналата година. Успяхме да удвоим и броя на участващите компании.

Данните на „Кариера в България. Защо не?“, смятан за най-големия трудов форум за българи с образование в чужбина, сочат, че през 2012 година над 77% от участниците в него са намерили работодател в България, който харесват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *