Карлсберг Груп отбелязва 170 години в 170 часа

Карлсберг Груп даде началото на 170 часа уникални тържества в Копенхаген с поредица от полети с дрон над забележителностите на Карлсберг в Копенхаген, за да отбележи 170 –тата годишнина на пивоварната.

По време на 170-те часа – или цяла седмица – хора от целия свят ще преживеят въздействието, което Карлсберг е имала и има върху света и Копенхаген. Това ще се осъществи чрез поредица от изложби, специални дегустации и разходки, достигащи своята кулминация с „Може би най-доброто улично парти“ на 26-ти август. От вторник, 22 август, е открито специално издание на Карслберг на известната изложба „Улиците на света“, която е достъпна за посетителите в Старата пивоварна на Карлсберг, която не функционира повече от десетилетие и е отворена специално за изложбата. Концепцията на фотографа Йерон Шволфс е да покаже положителния образ на света, в който живеем и да открои приликите ни, вместо различията.

В сряда, 23 август, основателят на Карслберг  Джей Си Якобсен, заема сцената за уникална посмъртна беседа TED Talk в арт музея „Карлсберг“, за да сподели със света своята житейска философия, философията, с която основава пивоварната на Карлсберг и която споделя всеки, който работи в Карслберг. Същият ден Карслберг ще разкрие и последното си нововъведение в областта на устойчивото развитие, за да отбележи началото на новия си план за корпоративна социална отговорност – „Together Towards ZERO“ или „Заедно към нулев отпечатък“. Отвеждайки устойчивостта по целия път до крайния потребител, Карлсберг ще подчертае своята амбиция и действия в помещенията на старата пивоварна на Джей Си Якобсен, днес – част от посетителския център на Карлсберг.

В петък, 24 август, Фондацията на Карлсберг е домакин на грандиозно събитие в Концертната зала на Датското радио, озаглавено „Изкуството на светлината“, където световно известният артист Олафур Елиасон и именитият професор от Харвард Лене Хау ще обсъждат наука, изкуство и светлина.

Кулминацията на седмицата е в събота, 26 август, когато Карлсберг Груп стартира „Вероятно най-доброто улично парти в света“ по Стария път на Карлсберг за всички в Копенхаген.

„Карлсберг Груп използва изминалите 170 години, не само за да създаде вероятно най-добрата бира в света, но и за да революционализира бирената индустрия, подобрявайки качеството чрез наука. За 170 часа в Копенхаген Карлсберг Груп ще отпразнува изминалите и настоящите си постижения, както и ще изтъкне как планира да произвежда пиво за по-добър утрешен ден, чрез инвестиция в наука и принос към обществото“ – коментира Кейс Харт, изпълнителен директор на Карлсберг.

През седмицата Карслберг  кани гастрономи да опитат уникално меню, в което изкуството среща науката. Главният готвач в Музея на Карлсберг си е сътрудничил с експерти от Центъра за разработки и изследвания на Карлсберг, за да създаде пълно меню само от съставки, използвани в миналото или понастоящем в бирата. Посетителите ще бъдат преведени, през няколко отделни обиколки през историческите варилни помещения.

На 170-тата годишнина ще бъдат посветени експозициите на всички музеи, свързани с Фондацията на Карслберг и Новата Фондация на Карлсберг, включително новият арт музей на Карлсберг, както и замъкът Frederiksborg  Последното събитие е откриването на изложба, посветена на Джей Си Якобсен, синът му Карл Якобсен и неговите съвременници, които са част от т. нар. Златна епоха на Копенхаген.

На уеб страницата за 170-тата годишнина на Карлсберг Груп посетителите имат възможност да прелетят над света на Карлсберг и около Копенхаген. Два дрона водят към Старата пивоварна на Карлсберг и към конюшната във Валби, през красивите изложби на Карл Якобсен в новата Глиптотека на Карлсберг, покрай Малката русалка на Лангелини, дарена от Карл Якобсен и до замъка Frederiksborg, реновиран от Джей Си Якобсен. Турът е уникален, тъй като потребителят има възможност да регулира скоростта, с която се движи дронът. И накрая, за годишнината е създадена единствената по рода си графична вселена, която e аранжирана от всичко, за което се сетите: от кенове, бутилки и рекламни материали, до огромно разнообразие от дигитални решения през социалните и дигитални платформи в повечето пазари на Карлсберг по света.

Филмът за 170-тата може да бъде видян на www.Carlsberg.com/170

 

За Карлсберг България

Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti  с няколко вида хмел и  американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в пет разновидности – ябълка, круша, къпина, боровинка и нар.

 

За Карлсберг Груп

Карлбсерг Груп е една от водещите пивоварни компании по света, с голямо портфолио от бирени брандове и други напитки. Марките Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред най-големите бирени марки на Европа. 42,000 души работят в компанията, а продуктите й се продават на 150 пазара по света. През 2016 година Карлсберг Груп продаде 117 милиона хектолитра бира, което се равнява на 35 милиарда бирени бутилки.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *