КЕВР няма да отнеме лиценза на EVN

Енергийният регулатор се отказа да отнема лиценза на електроразпределителното дружество EVN. Това става ясно от доклад на КЕВР след закрито заседание

Преди три години процедурата за отнемането на лицензите на трите ЕРП-та беше задействана след сигнал, че те задържат близо 350 милиона лева към държавната НЕК с мотива, че компанията също им дължи пари, съобщава Нова телевизия, пише pik.bg.

След тригодишно разследване отнемането на лиценза на ЕVN няма да се състои. Очаква се решението на КЕВР по процедурите срещу ЧЕЗ и ЕНЕРГО-ПРО.

 

 

 

 

 

financebg.com

Един коментар към “КЕВР няма да отнеме лиценза на EVN

  • 09.08.2017 на 15:06
    Permalink

    КЕВР не може да отнеме лицензиите на търговските дружества от енергетиката, защото „законодателят“ е дал правото на тези търговски дружества да изготвят акта по прилагане на Закона за енергетиката – „Общи условия за продажба“(Д. в. бр. 108/2001 г.), при което КЕВР се явява в подчинено положение спрямо всички търговски дружества в енергетиката, включително и спрямо Топлофикация. Нито една Топлофикация не изпълнява лиценза „за пренос на топлинна енергия“, защото същата тази престъпна организация КЕВР, е одобрила на топлофикациите „Общи условия за продажба на топлинна енергия“ в които не се съдържа предмета на дейност регистриран в търговския регистър -„пренос на топлинна енергия“. КЕВР не може да отнеме от топлофикациите лиценза „за пренос на топлинна енергия“, защото е одобрил акта по прилагане на ЗЕ, без да съдържа дейността, за която самата КЕВР е издала лицензиите „за пренос на топлинна енергия. Спор няма – нито една топлофикация не изпълнява задълженията си по издадения лиценз „за пренос на топлинна енергия“, но КЕВР не ги отнема поради много простата причина – трябва доброволно да признае че с одобряването на общите условия за продажба на ТЕ, в които не се съдържа дейността „пренос но топлинна енергия“ е напълнила памперса. До днес никой доброволно не си е признал, че е напълнил памперса?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *