Кирил Рашков застава пред съда в Асеновград

 
Срещу Рашков са повдигнати обвинения за две заплахи за убийство – към настойничката на убития Ангел – Иванка Петрова, и мъжа, с когото тя живее на семейни начала – Веселин Христов.
Семейството на Кирил Рашков има разрешение за строеж за построените през последните две години сгради в село Катуница. Служители от община Садово правят проверка на всички сгради, за да установят дали реално построеното отговаря на заявеното по документи.
Проверка на община Садово за имотите на семейство Рашкови в село Катуница е установила, че за част от сградите има документи и имотите са декларирани в общината. Главният архитект на общината Пламена Андонова, която е на тази длъжност от лятото, допълни:
Това, което до момента съм срещнала, засега намираме документи почти за всичко. Няма къщи, за които да няма съвсем нищо. На бившия строителен техник Василка Кавръкова често й се е налагало да посещава имотите на Китрил Рашков, за да установи незаконно построеното, което „Цар“ Киро намирал начин да узакони.
Той обичаше да прави така – най-напред да започне да строи, а след това да ги узаконява. Аз лично съм го викала, казала съм му, че трябва да си направи проект и тогава да строи. Правил е това, но и много неща е правил без документи. Той знаеше кой може да подкупи. От мен какво зависи – аз съм един изпълнител. По поискана от „Хоризонт“ информация община Пловдив установи, че „Цар“ Киро изобщо не е плащал данък сгради и такса смет откакто е декларирал 2 имота в Пловдив. Натрупаната сума е 75 хил. лв. без лихвите за периода 1998 – 2007 г. През 2008 г. община Пловдив е изпратила в Агенцията за държавни вземания сигнал за неплатените местни данъци, но досега няма информация дали са предприети действия.
Необитаема стои офис сградата, близо до Понеделник пазар в Пловдив. Построена е от Кирил Рашков в нарушение на първоначалния план. Според заместник-кмета на Пловдив Александър Долев, Дирекция „Строителен контрол“ към МРРБ е узаконила офис сградата на „Цар“ Киро в Пловдив при действащ нов Закон за устройство на територията, който не е позволявал това.
2004 г. Дирекция за национален строителен контрол в София явно е взел преписката от Пловдив и узаконява сградата, което е абсурдно. Аз няколко пъти задавам въпроса – кой е подписал там, на какви законови основания, дали няма друга мотивация да подпише.
От Националния строителен контрол засега не отговориха на поставените въпроси от „Хоризонт“ по случая.
Молебен за мир и за народно единство ще отслужат патриарх Максим и митрополитите от Светия синод на Българската православна църква. Службата започва в 9.00 ч. в синодалния параклис „Св. Цар Борис“ в сградата на Светия синод.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *