Кметът на Карлово на съд за присвояване

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу кмета на Карлово Емил Кабаиванов за длъжностно присвояване в големи размери на евросредства.

Кабаиванов е обвинен в това, че в периода 24.04.2013 г.- 30.04.2014 г., при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице е присвоил чужди пари в големи размери – общо 26 984,68 лева, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Средствата били получени от Община Карлово по сключен с Министерство на околната среда и водите договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” за доизграждане и модернизация на канализационната мрежа в града.

Присвояването е извършено в полза на трима фиктивно назначени в звеното за управление на проекта служители, съответно в полза на Никола Хаджийски – в размер на 9 241,33 лева, в полза на Милко Стрехин – в размер на 9 241,33 лева и в полза на Елен Венциславов Писачев – в размер на 8 502,02 лева.

Емил Кабаиванов е мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 5 000 лева. Предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода от три до петнадесет години, както и лишаване от права да се заема определена длъжност.

Очаква се Районният съд в Карлово да насрочи дата за разглеждане на делото.

През април м.г. прокуратурата в Карлово повдигна обвинение срещу Емил Кабаиванов и за злоупотреба с доверие- заради договор с бизнесмена Христо Ковачки за съвместно акционерно дружество на община Карлово и фирмата „Баня голф енд спа резорт“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *