Кои са най-богатите семейства в света

Едни им се възхищават, други им завиждат. Хората от най-богатите семейства в света нямат проблем с ежедневните си разходи, често ги канят на различни елитни събития. Мнозина искат да се запознаят с тях, да се сближат с най-богатите в света и ако могат да се възползват от това познанство.Кои са най-богатите семейства в света.

Резултат с изображение за „най богатите семества във света“

Кои са 10-те най-богати семейни кланове в света, на базата на последните данни от Индекса на милиардерите на агенция „Блумбърг“ (Bloomberg Billionaires Index) и класацията Global 500 на списание „Fortune“за 2019 година, информира infostock.bg:

10. Семействата Каргил и Макмилан, собственици на компанията: Cargill; богатство: 42.9 млрд. долара

Вече шест поколения на клановете Каргил и Макмилан управляват компанията Cargill, която е основана в щата Айова, САЩ, преди повече от 150 години. Компанията работи в няколко области: промишленост, селско стопанство, произвежда храни, а също така предоставя различни услуги на клиентите си.Кои са най-богатите семейства в света.

Резултат с изображение за „Семействата Каргил и Макмилан“

9. Семейство Амбани, собственици на компанията: Reliance Industries; богатство: 50.4 млрд. долара

Индийската корпорация Reliance Industries работи в два основни сектора: преработка на петрол и производство на горива и текстилна промишленост.

Резултат с изображение за „Семействата Каргил и Макмилан“

8. Семействата Берингер и Фон Баумбах, собственици на компанията: Boehringer Ingelheim; богатство 51.9 млрд. долара

Вече няколко поколения от двете фамилии управляват германската фармацевтична компания с над 130-годишна история.

7. Три белгийски династии – Ван Дам, Спулберх и Де Мевиус са собственици на пивоварната компания: Anheuser-Busch InBev; общо богатство: 52.9 млрд. долара

Известната повече като AB InBev, е многонационална компания за напитки и управляваща пивоварни в различни части на света, със седалище в Льовен, Белгия, но е основана през 1879 година в Сент Луис, САЩ.

6. Семейство Дюма са собственици на компанията Hermès; общо богатство: 53.1 млрд. долара

Историята на френската марка Hermèsе започва през 1837 година, когато Тиери Ермес я основава и започва да произвежда луксозни аксесоари за езда, копринени шалове и кожени изделия. В последствие производствота се разширява и днес предлага на пазара лукосзни аксесоари, обувки, бижута, часовници, козметика и парфюми.

Резултат с изображение за „Hermès“

5. Братята Ален и Герхард Вертхаймер са собственици на марката Chanel; общо богатство: 57.6 млрд. долара

Модна къща Chanel е известна с легендарната си „малка черна рокля“ и парфюмът Chanel №5. Братята Ален и Герхард наследяват модната къща от дядо си Пиер, който заедно с барт си Πoл cĸлючвaт cдeлĸa c Koĸo Шaнeл пpeз 1924 гoдинa, c ĸoятo ocнoвaвaт Ѕосіаtе dеѕ Раrfumеѕ Сhаnеl зa пpoдaжбa нa пapфюми и ĸoзмeтични пpoдyĸти. Πpeз 1983 гoдинa бpaтятa Ален и Герхард нaзнaчaвaт Kapл Лaгepфeлд зa твopчecĸи диpeĸтop нa Сhаnеl, ĸойто измъĸва ĸoмпaниятa oт финaнcoв ĸpax.

4. Кралското семейство Ал Сауд на Саудитска Арабия; общо богатство: 100 млрд. долара

Чрез петролния и газовия гигант Saudi Aramco семейството си осигурява значителен постоянен доход.

Резултат с изображение за „4. Кралското семейство Ал Сауд на Саудитска Арабия“

3. Семество Кох е собственик на компанията: Koch Industries; общо богатство: 124.5 млрд. долара

Двамата братята Дейвид и Чарз Кох наследяват огромна империя, основана от баща им през 1940 г., но стават по-известни с това, че се опитват да влияят върху политическата ситуация в САЩ, като финансират различни кандидати, изследователски организации и лобисти. През август 2019 година умира по-големият брат Дейвид.

Резултат с изображение за „Семество Кох“

2. Семейство Марс е собственик на компанията Mars; общо богатство: 126.5 млрд. долара

Най-големия производител на бонбони, шоколади, дъвките Wrigley, ориза Uncle Ben’s, храна за домашни любимци в света в момента се управлява от четвъртото поколение на семейство Марс. Mars е основана от родения в щата Минесота, САЩ, Франк Марс, който започва да произвежда и продава домашно приготвени сладкарски бонбони през 1911 година.

Резултат с изображение за „Семейство Марс“

1. Семейство Уолтън е собственик на търговската верига Walmart; общо богатство: 190.5 млрд. долара

Компанията е основана от Сам Уолтън през 1962 г. и много бързо се превръща в една от най-големите търговски вериги в САЩ, а в последствие и в света, като се придържа към бизнес модела си от основаването да открива своите огромни магазини в предградията на големите градове.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *