Кои са най-добрите възможности за инвестиции в света

Акциите на нововъзникващите пазари са сред най-добрите инвестиции в света, става ясно от анализ на американското инвестиционно дружество Goldman Sachs Asset Management, цитиран от „Блумбърг“.

„За разлика от предишни корекции на пазара, когато развиващите се страни отчетоха големи изходящи потоци, сега клиентите насочват повече пари към най-рисковите активи“, коментира Шийла Пател, главен изпълнителен директор на International Goldman Sachs Asset Management. Според нея това определено е било добра стратегия през миналия месец, тъй като акциите на нововъзникващите пазари са поскъпнали средно с около 3,1%, а възвръщаемостта при щатските книжа е била около 2,5%.

Goldman Sachs Group управлява активи на стойност над 1 трлн. долара, като дружеството предлага усилено инвестиции на нововъзникващите пазари на клиентите си, след като бенчмаркът, който следи тези пазари, се е повишил с повече от 75% от началото на 2016 г. Акциите на развиващите се държави са подкрепени от растежа, исторически ниските оценки и по-слабата волатилност в сравнение с книжата в по-индустриализираните държави.

Според анализа на инвестиционната компания особено положителни са перспективите пред индийските здравни компании, акциите на компаниите от потребителския сектор в Мексико и аржентинския дълг. Очакванията са правителството на Индия да увеличи разходите за обществено здраве по време на управлението на премиера на Индия Нарендра Моди.

Разговорите около Нафта

Американският президент Доналд Тръмп поиска да бъде предоговорено Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), сключено през 1994 г. от САЩ, Канада и Мексико, тъй като го определя като неизгодно за  щатската икономика. В анализа на Goldman Sachs се посочва, че мексиканската икономика в момента се подкрепя от развитието на средната класа и именно поради тази причина акциите на компаниите от сектора на продажбите на дребно са изключително подходящи за инвестиции. Освен това анализаторите смятат, че при засилване на притесненията около НАФТА би могло да има интересни възможности за закупуване, информация infostock.bg.

Саудитска Арабия

От Goldman Sachs обмислят скоро да започнат да инвестират в страната, като за това допринася и очакванията през юни Саудитска Арабия да бъде включена като нововъзникващ пазар в индекса MSCI.

Рамафоса и Южна Африка

Анализаторите приветстват новия президент на Южна Африка Сирил Рамафоса, но признават, че все още само правят оценки и не са предприели сериозен ход по отношение на инвестиции в страната.

Виетнам

Производството в Китай е по-скъпо в сравнение с Виетнам, като преди 10 години едва ли някой би се помислил, че има каквито и да било възможности в тази страна, пише още в анализа.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *