Кои са най-скъпите алкохолни напитки в света

Повечето от нас възприемат алкохола като на незаменим атрибут на всеки празника. Някои алкохолни напитки обаче струват толкова много, че заслужават по-внимателно отношение, защото много малко хора могат да си ги позволят.Кои са най-скъпите алкохолни напитки в света.

Резултат с изображение за „скъп алкохол“

Има алкохолни напитки, толкова скъпи, че е по-лесно да си купите кола или дори апартамент, вместо една бутилка. Често тези напитки принадлежат на много богати хора, които ги възприемат по съвсем различен начин от обикновените хора, информира infostock.bg.

Ето и 7-те най-скъпи алкохолни напитки в света, определени от консултанти към Международната организация по лозата и виното (OIV) със седалище в Париж:

7. Château d’Yquem 1811 година

Снимки: Pixabay и сайтове със сволоден достъп

Скъпо вино, което се сервира в луксозни ресторанти. Богатите хора са готови да похарчат много пари за една бутилка, за да впечатлят приятелите или колегите си. Обикновено една бутилка вино от Château d’Yquem от 1811 г. се предлага за 130 000 щатски долара. Това сладко вино е създадено по време на Наполеоновите войни и се смята за най-скъпото вино в света.Кои са най-скъпите алкохолни напитки в света.

6. Croizet Cognac 1858 година

Този коняк е друга легендарна напитка, която подсеща, че историята на напитката е толкова важна, колкото и нейният вкус. Croizet Cognac за пръв път е получен от реколта от 1858 година. Конякът е оценяван много високо експерти и колекционери по целия свят. Една бутилка струва 150 000 долара.

5. Armand de Brignac Midas

Това е шампанско на стойност 215 000 долара за бутилка, което се прави по много секретна рецепта. Освен това, високата цена се дължи и на факта, че напитката се продава в огромна златна бутилка. Това е най-скъпото шампанско в света.

4. Dalmore 62

Шотландското уиски е популярно в целия свят, а Dalmore 62 е неговият връх. Една бутилка от това уиски струва 250 000 долара. В света има само 12 бутилки от него, а техните притежатели не желаят да бъдат известни с това.

3. Diva Vodka

Ако се съди по името на напитката, би било странно да се предположи, че зад нея стои нещо много необичайно и в този случай купувачи ще се намерят трудна. Цената на една бутилка е 1 000 000 долара.

2. Henri IV Dudognon Heritage Cognac

Бутилка от този коняк изглежда така, сякаш току-що е извадена от средновековната изба на кралски замък. Кехлибареното питие е е синоним на успех. Много малко хора могат да си позволят да опитат тази напитка. Цената му е 2 000 000 долара.

1. Tequila Ley .925

Мнозина свързват текилата като напитка, която може да се пие като се лежи на плажа някъде на брега на океана. Затова те с изненада ще научат, че именно текилата е най-скъпата алкохолна напитка в света. За високата цена на една бутилка допринасят и 6000 диаманта, затова и струва 3 500 000 долара. Досега никой не е решил да купи Tequila Ley .925 заради високата цена, но ако се намери купува, безспорно той ще получи най-скъпата и в същото време най- необичайна напитка в света.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *