Кой ще спечели SPIL?

Двaта най-големи производителя на чипове Foxconn и Advanced Semiconductor Engineering (ASE) се борят за контрол над третата по големина в света компания за производство на чипове SPIL. ASE сглобява чипове, които се ползват за производството на Apple Watch, докато миналата година SPIL започна да произвежда чипове за iPhone.

ASE планираше да вземе контрол над SPIL, за да може да защити водещата си позиция на пазара и да остане една крачка пред конкуренцията. Foxconn обаче, която е ключова компания, сглобяваща iPhone, убеждава компанията, че ще е по-добре да работи с тях, за да може да спечели повече от бизнеса на Apple.

Акционерите в SPIL ще гласуват предложената сделка от Foxconn утре. Въпреки че ASE вече има закупени акции на SPIL е вече прекалено късно да се класира, за да може да гласува, но затова пък праща писма на други акционери на SPIL, призовавайки ги да гласуват против предложението.

И трите компании се конкурират за system-in-package (SiP) поръчки от страна на Apple, за която аналистите казват, че ще струва милиарди долари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *