Колко струват жилищата в Монако и Ню Йорк

Монако продължава да е най-скъпият пазар на луксозни имоти в света, показват данни на консултантската компания Savills..

Монако - отвъд блясъка и лукса | Saveti.bg

Средната цена на квадратен метър в града-държава е 48 150 евро. Хонконг е на второ място със средна цена от 44 700 евро на кв. метър. Двата града са притиснати от недостига на налични площи и са подкрепени от глобалната си слава, пишат авторите на доклада, информира pariteni.bg.

Луксозните имоти в Ню Йорк, който е на трето място сред най-скъпите пазари в света, струват почти наполовина по-малко в сравнение с тези в Монако със средна цена  от 24 300 евро на кв. метър, която остава непроменена през последната година.

Как да прекараме един ден в Монако? - World 2 Explore - Опознай света - травъл блог за пътешествия в България и по света

„Гледайки към бъдещето, макар икономическите последици от COVID-19 все още да не са известни, жилищният пазар в Монако е на добри позиции да издържи на бурята на икономическото забавяне“, коментира Софи Чик, ръководител на световните изследвания в консултантската компания.

Въпреки причинената несигурност от пандемията от COVID-19 експертите очакват цените на луксозните имоти в Монако да нараснат през тази година заради липсата на предлагане и стабилното търсене.

istock
istock

Броят на сделките в Монако се е свил от 523 през 2018 г. до 462 през миналата година заради липсата на предлагане. Търсенето на имоти там е по-голямо от предлагането, което е и причина за покачване на цените.

Монако заема първо място и сред най-скъпите пазари на луксозни имоти под наем със среден наем от 126 евро на кв. метър на месец. Това е с около 60% повече спрямо Ню Йорк, който е на второ място сред най-скъпите локации в класацията за луксозните имоти под наем.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *