Конгресът на БСП преизбра Станишев за председател

След като късно снощи на закрито заседание Георги Първанов си направи самоотвод с мотив, че не иска да предизвиква разединение в партията, единствен съперник на досегашния лидер в надпреварата остана общинският съветник Георги Кадиев, получил около 20 процента от гласовете. Гласуването продължи до късно през нощта, защото делегатите на конгреса трябваше да изберат и национални органи на партията.
По време на гласуването тази нощ Сергей Станишев заяви, че предпочита да се състезава с Първанов. Битката между двамата създаде доста вътрешнопартийно напрежение за около 4 месеца. Във финалната надпревара се очакваше да се включи и младата надежда на социалистите Драгомир Стойнев, председател на Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание, определян като „човек на Първанов“, но той също си направи самоотвод малко преди 21.30 часа, „за да не бъде похабен“.
Мая Манолова има 51% в състезанието за ръководител на общопартийната контролна комисия, според неофициалните данни. Снощи тя и Стефан Данаилов си направиха отвод от листата на Националния съвет на партията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *