Корупция и нестабилност характеризират кабинета „Борисов-3“ според БСП

Корупция и нестабилност характеризират работата през първите два месеца на кабинета „Борисов-3“. Такава оценка даде Българската социалистическа партия за първите два месеца на управление на кабинета на тройната коалиция – ГЕРБ, патриоти и „Воля“. Според ръководството на партията това управление още от началото тръгна с открити лобистки закони, корупция и генерира непрекъснато нестабилност, въпреки че непрекъснато говори за „стабилност независимо на каква да е цена“.
Днес се навършват два месеца, откакто е избрано правителството, и нашето впечатление е, че Бойко Борисов изпуска нещата от контрол, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. По думите й кабинетът все още няма управленска програма, а държавата ежедневно се раздира от скандали, и то създадени от управляващите. Имаме обвинения от прокуратурата по отношение строителството на пътища, случаят с НДК, взаимните обвинения между управляващите за съмнения за корупция, нестабилност, език на омразата и разделение на обществото на едни групи срещу други, коментира Нинова. Започват протести, първи бяха майките на деца с увреждания, днес са лекари, МВР утре, вероятно, посочи тя и отбеляза, че за съжаление е отворена също тежка война между институциите заради парламентарната комисия „анти-Радев“.
На фона на всичко това възникна и конфликтът в Асеновград, допълни лидерът на БСП и припомни също, че управляващите са взели нов заем от близо 400 млн. лв.
От БСП бяха помолени и за оценка на работата на президента. Корнелия Нинова отговори, че нямат бележки към него, защото бил изключително последователен в изпълнението на предизборните си ангажименти. От нито едно от нещата не отстъпи, обясни Корнелия Нинова.
На КСНС решихме, че до 30 юни правителството трябва да представи конкретни планове за попълване недостига на личен състав в сектор „Сигурност“, както и план за ускорена реализация на проектите за модернизация на Българската армия, продължи лидерът на левицата. Тя подчерта, че този срок е изтекъл и днес социалистите ще изпратят писмо до президента Румен Радев дали вече има постъпили конкретни планове.
Според Нинова вчерашната среща между премиера и президента е опит на Бойко Борисов да потуши напрежението между институциите, след като в парламента се е изговорило какво ли не и се е създала комисия срещу Радев.
Левицата не приема опитите да се прехвърлят проблемите в Асеновград изцяло на кмета на града. По думите на Корнелия Нинова проблемите там са национални. Тя напомни за случая в Катуница.
Във връзка с природното бедствие от последните дни от БСП настояват от фонд „Бедствия и аварии“ да се помогне на пострадалите общини.

 

Милен АТАНАСОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *