Костов: ГЕРБ правят политика в услуга на олигарсите

Бюджет 2012 няма антикризисни мерки, напротив, има прокризисни мерки. Най-голямата прокризисна мярка, която може да минира и да взриви този бюджет, е защо правителството иска да увеличи държавния дълг с 4.5 милиарда? Наясно ли е правителството, че няма откъде да мине нарастване на външния дълг с 4,5 милиарда и бюджетът да остане с този дефицит? Всъщност бюджетът крие огромно вътрешно противоречие. Или е вярно, че дефицитът ще е едно и нещо, или е вярно, че дефицитът ще се увеличи с 4.5 милиарда лева. Това е дилемата на този бюджет, което ме накара да задам въпроса каква маневра предприема българското правителство? Това е все едно да увеличиш дълга с 4.5 милиарда и да го изхвърлиш извън България, да го изнесеш навън. Тоест всичките тези пари, вместо да влязат в българската икономика и да се завъртят в бързовъзвръщащи се икономически дейности, те ще отидат за някакъв голям инвестиционен проект и ще напуснат страната. Ето това не бива да се прави по време на криза, коментира още лидерът на ДСБ по темата Бюджет 2012.
По повод думите на премиера Бойко Борисов, че Костов е комунист, самият Иван Костов заяви: „Това го казва човек, който е охранявал Тодор Живков”. „Не мога да приема такова нещо от човек като него. Моето голямо разминаване и моето проясняване на картината за това какво е ГЕРБ настъпва постепенно с ходовете, които предприемат. Те правят политика в услуга на олигарсите”, подчерта Иван Костов.
На въпрос дали Костов е имал срещи с Кирил Рашков – цар Киро, лидерът на ДСБ каза: „Защо ме питате мен? Това е смешно. Защо трябва аз да обяснявам за член на ГЕРБ, питайте Бойко Борисов”.
Нашето управление беше опит наистина за преход. Щом се възстановява Тодор Живков, щом се създава носталгия на комунистическите символи, това е реванш на комунистическия режим в България и той в момента се случва през ГЕРБ, посочи още Костов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *