Коя е водещата криптовалута за 2019 година

От големите хакове, срива на валутните курсове, стартирането на биткойн фючърсите и крипто дискусиите стана ясно, че някои монети нарастват като стойност, докато други се сриват.Коя е водещата криптовалута за 2019 година.

Резултат с изображение за криптовалути

Ripple (XRP) например, който е нестабилен откакто пазарът се срина през 2018 г., в момента се търгува при нива от 021 долара, което е спад от 37% от началото на годината. По-голямата част от алткойните са в процес на спад от пролетта, информира infostock.bg.

За разлика от това, според YahooFinance годината беше положителна за „царската монета“ на пазара – биткойна. Превърна се в топ криптовалута на 2019 г.

Увеличение на биткойна

В началото на 2019 г. биткойнът се търгуваше при нива от малко над 3 600 долара. През април обаче нещата започнаха да се променят и монетата се радва на силно рали, което през юни достигна близо 14 000 долара.

Нямаше конкретен катализатор на биткойна през лятото, но от индустрията подчертаха засиленото желание от страна на инвеститорите към биткойна.Коя е водещата криптовалута за 2019 година.

През втората половина на годината цената на биткойна започна да спада и през ноември падна с повече от 10% само за един ден, когато по време на пазарната катастрофа няколко основни криптовалути загубиха милиарди от стойността си.

Въпреки това в момента биткойнът се търгува на цена от около 7 000 долара, което представлява впечатляваща печалба от 96% от началото на годината. С други думи биткойнът почти удвои стойността си за 12 месеца, което е забележителен растеж предвид волатилността на пазара.

Основни етапи

Растежът на цените на биткойна го прави най-добрата криптовалута на 2019 г., но това не е единственият фактор. Биткойнът имаше важни постижения, които спомогнаха за развитието на криптовалутата на пазара и на всички криптовалути като цяло.

През април 400-милионната транзакция бе записана от публичния блокчейн на биткойна. През 2019 г. стартира и официално Bakkt, биткойн фючърсна платформа. В рамките на 48 часа след обявяването й, биткойнът скочи с повече от 10%.

Има надежди, че първата световна платформа за биткойн фючърси ще внесе ликвидност на пазара и ще спомогне за по-доброто приемане на биткойна.

Вече е възможно заплащането на артикули посредством биткойн в някои онлайн магазини, в търговията с недвижими имоти и използването на криптовалутата за залагане в казината.

Поглед напред

Много анализатори смятат, че биткойнът вероятно ще отчита добри резултати през 2020 г.

Питър Бранд и предприемачът, занимаващ се с киберсигурност Джон Макафи прогнозират, че биткойнът може би ще отбележи значителен ръст през 2020 г.

Според Чарлз Хван, член на ръководството на на хедж фонда Lightning Capital, втората половина на 2020 г. може да доведе до увеличение в цената биткойна, което може да варира от  от 20 000 до 50 000 долара.

Никой наистина не знае какво ще се случи с цената на биткойна през 2020 г., но след сравнително успешната 2019 г., нещата изглеждат положителни за основната криптовалута.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *