Кралската сватба: тласък за Великобритания в трудни времена

Вестниците бяха очаровани от празничната атмосфера сред ордите доброжелатели, пристигнали в Лондон от цялото земно кълбо в петък, за да присъстват на най-голямото кралско събитие за цяло поколение.
Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън „осигури момент на нацията, за да се обедини тя, без партийни различия, без извинения за политически раздори, обобщава The Times.
„Във време, когато толкова много неща са трудни за Великобритания, когато духът на нацията е нисък, имаше слънце, и смях, и щастие, към които всеки можеше да се присъедини и да сподели“, допълва всекидневникът. Изданието с най-високи продажби в страната, The Sun се съгласява, че сватбата на двойката, които вече имат титлите дук и дукеса на Кембридж е осигурила тласък на страната.
„Великобритания показа вчера на света, че е в добро здраве, способна и открита за бизнес“, пише таблоидът. „Нашите нови, съвременни дук и дукеса има да играят голяма роля в нашето съживяване“, допълва вестникът. „Отново в реалността, под тънкия слой пищност има социална дезорганизация, чиито пукнатини започват да се появяват“, предупреждава левичарският, антимонархически Guardian.
Огромни вестникарски площи заемат коментарите за роклята на Кейт, създадена от Сара Бъртън от модната къща „Александър Маккуийн“, като повечето коментатори дават на британския дизайн голямо одобрение.
Въпреки отделни нотки на критика, повечето коментатори са на мнение, че сватбата е послужила, за да укрепи позициите на кралското семейство след травмите от предишното поколение. „Британците са оптимисти, да се надяваме в достатъчна степен, за да се радват на монархията в ново поколение, което ще бъде нейния наследник, пише Telegraph. Към това The Times добавя: „Сватбата мощно демонстрира стойността на монархията“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *