Кунева: Имаме един много богат човек на върха на държавата

Подценява се интелигентността на българина. Това е причината премиерът винаги да се появява сърдит на публични среши и пред журналисти – така прикрива, че е лековат като аргументи.
 
 Това заяви председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева на пресконференция в Силистра.
Ако не можеш да предложиш на хората смислен разговор, то не можеш да им предложиш и смислено управление. Те са просто непрофесионалисти, каза Кунева.
“Движение България на гражданите” е заплаха и за ГЕРБ, и за БСП, както и за други партии, но категорично няма да се правят никакви съюзи. Нито с БСП, което е невъзможно по идеологически причини, нито с ГЕРБ, които страдат от носталгия по миналото на Тодор Живков, а премиерът се хвали, че днес се строяло като по тоталитарно време”, подчерта още председателят на партията.
“И след като опитаха да ме спрат как ли не, включително с регистрацията ни, чрез закон „Анти-Кунева“, с финансиране на кампании срещу мен в подземни сайтове и медии, нека да му е ясно – няма да правя коалиции, защото му нямам доверие”, изтъкна Кунева.
Тя коментира и последното развитие на дебата за АЕЦ “Белене”: “В някои страни се управлява в рамките на закона, а в България – в рамките на шегата. Има ли “зелена светлина” от държавата да се търси частен инвеститор за „Белене“ и кога е станало това? Кога държавата реши, че искаме 100 % частен инвеститор? Прекратен ли е договорът за Белене – ако да – кога, ако не – защо.”

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *