КФН отлага увеличението на капитала на ПИБ

Комисията за финансов надзор (КФН) отказа да потвърди проспекта за увеличението на капитала на Първа инвестиционна банка (ПИБ), се вижда от решенията на финансовия регулатор, взети днес и публикувани на сайта му.КФН отлага увеличението на капитала на ПИБ.

Резултат с изображение за „кфн“

КФН „отказва да издаде потвърждение за първично публично предлагане на акции, които да бъдат издадени от „Първа Инвестиционна Банка“ АД, гр. София“, се посочва в решенията.

Резултат с изображение за „кфн“

От ПИБ посочват, че ще отразят направените препоръки от страна на КФН, като банката ще внесе проспекта за одобрение в най-кратък срок, информира investor.bg.

„Първа инвестиционна банка продължава да изпълнява своя план за увеличение на капитала“, съобщава кредиторът на своя сайт.КФН отлага увеличението на капитала на ПИБ.

Резултат с изображение за „пиб“

 

ПИБ обяви в края на миналата година, че планира да набере до 200 млн. лева от Българската фондова борса (БФБ) като увеличение на капитала, за да изпълни исканията на Европейската централна банка (ЕЦБ) за запълване на констатирания при стрес теста капиталов недостиг от 263 млн. евро.

Резултат с изображение за „пиб“

В тази връзка в края на 2019 г. банката продаде пакет необслужвани кредити за 538 млн. лева.

Още в началото на тази година ПИБ внесе за одобрение проспект за увеличението на капитала в КФН.

Акциите на ПИБ днес бяха сред най-търгуваните на Българската фондова борса (БФБ). Прехвърлени бяха 47 769 в 73 сделки, като пазарната оценка се понижи с 1,32%. Компанията е на първо място по брой сделки, на пето място по брой прехвърлени акции и на четвърто по оборот – общо почти 139 хил. лева.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *