Кънтри-базар ще представя местни продукти и заняти от стражишките села

Инициативата е част от програмата по случай празника на Стражица, който се отбелязва на 15 август – Успение Богородично.  Кънтри -базарът ще се проведа за пръв път и е под мотото „Който може – си го може“.
Кметът на Стражица инж. Детелина Борисова е разпратила писма до всички кметове на населени места, за да заявят участие и да аранжират собствен щанд с характерна продукция и местни специалитети. Организаторите са осигурили щандове с размери 6/ 8 кв. м и логистика- ел.захранване, минерална вода, озвучаване и др. Целта е жителите и гостите на Стражица да се запознят с местните традиции и творчеството на майстори, както и с продукция от областта на леката промишленост и занаятите: млекопроизводство, пчеларство, сладкарство, хлебпроизводство, стъклопис, грънчарство, каменоделство, плетива и др. Изискването към участниците е да аранжират своите щандове в битов и автентичен български дух. Фирмите от леката промишленост ще представят своя производствен процес чрез подходящи презентации и артикули като включат и битови елементи на щанда. Рекламни материали, пана и транспаранти също могат да допълват визията на щандовете. Екопродукцията, произведена на село ще може да се дегустира и закупува.
Символична такса от пет лева на участник ще покрива извършените разходи по време на базара. Записването за участие стартира в началото на юли и ще продължи до 3 август в Информационния център в общинската администрация или на имейл: obstr@abv.bg. Електронни формуляри на документите могат да се изтеглят от официалната интернет страница на община Стражица.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *