Лондон ще спира неквалифицирани мигранти

Правителството на Великобритания се готви да прекрати свободното движение на граждани от ЕС веднага, след като напусне общността в края на март 2019 г. На първото правителствено заседание след лятната ваканция вчера министърът за Брекзит Дейвид Дейвис запозна колегите си с хода на преговорите с ЕС.

Лондон планира въвеждане на мерки, с които да намали броят на неквалифицираните мигранти от ЕС. Част от тях включват кратък срок на разрешителни за престой при заварено положение и процедури, затрудняващи изтеглянето на членове на семейството.Те са включени в проект, изготвен от вътрешното министерство, съобщи в.“Гардиън“, цитиран от „Сега“. Документът още не е одобрен от правителството на Тереза Мей и подлежи на преговори с ЕС.

Гражданите от ЕС, работещи във Великобритания с ниска квалификация, ще бъде позволено да останат не повече от още 2 години на Острова. Висококвалифицираните европейци ще могат да останат за период от 3 до 5 години след Brexit.

Вътрешното министерство предвижда въвеждане на нова миграционна система, която ще ограничи силно правото за заселване във Великобритания на повечето мигранти от ЕС.

Освен това Лондон готви и удар по възможностите за събиране на семейства на имигранти.

„В момента на практика няма никакви ограничения за това докъде може да се простира роднинската връзка за граждани от ЕС, поради което предлагаме разрешението да остане само за съпруг/съпруга и децата плюс партньор от устойчива връзка“, е записано в проекта на вътрешното министерство.

Друго ограничение в него е предложението европеец, който иска да изтегли семеен партньор от държава извън ЕС, да печели минимум 18 600 паунда годишно.

Европейците, които пристигат на Острова, ще трябва да се идентифицират със задграничен паспорт, а желаещите да останат за няколко месеца ще дават пръстови отпечатъци, информира dnes.bg.

Разрешение за постоянно пребиваване няма да се издава на европейци, идващи да търсят работа, а за мигранти, които се самоиздържат, ще бъде въведен специфичен „праг на доходите“.

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *