Лукарски: Бизнесът ще спести 385 млн. лева като се намали административната тежест

Промените в законодателството ще намалят с 30% административната тежест върху бизнеса. С тези промени бизнесът ще спести 385 млн. лева. Това каза пред „Фокус“ министърът на икономиката Божидар Лукарски.

„Това ще облекчи в голяма степен бизнеса“, категоричен е Лукарски. Той уточни, че ще има промени в 16 закона, 130 подзаконови акта и 120 акта, свързани с европейското законодателство. Предвидени са промени в Закона за акцизите и данъчните складове, в Закона за техническите изисквания към продуктите, в Закона за подпомагане на земеделските производители, в Закона за автомобилните превози, обясни Лукарски.

„Всички тези неща са съгласувани с бизнеса и идват след сигнали за конкретни режими, които пречат и създават административна тежест за бизнеса. По наши изчисления с 30% би следвало да падне тежестта, което в абсолютно число ще възлиза на 385 млн. лева“, каза още министърът.

Той допълни, че се подготвят и други промени, които касаят и други сектори. Ще бъде подобрена комуникацията и координацията между различните институции, между НАП, Агенция по вписванията, а това ще се отрази и върху по-хармонична среда за бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *