Лютви Местан: Касим Дал нов ГЕРБ-ер ли е или нов бесепар?

 Задавам въпроса на Симеон Дянков – защо след като той е онова лице в България, което разполага с информацията за новата принадлежност на независимите народни представители, той крие това толкова месеца, попита Местан.
 Той прочете в ефира на Нова телевизия писмо от финансовия министър, в което се казва, че субсидията на Касим Дал е преведена към политическа партия, за която той е заявил принадлежност. Местан заяви, че не знае коя е тази политическа сила. „Можем само да гадаем коя е“. Очаквам отговор от Цецка Цачева, каза още той.
Със сигурност не е в Синята коалиция, защото вярвам на Мартин Димитров и Иван Костов, поясни Местан. Той изключи, че е отишъл към „Атака“, както и към РЗС, защото в писмото на министъра изрично е упоменато, че Дал принадлежи към парламентарна група.
Остават опциите БСП и ГЕРБ, категорично заяви Лютви Местан. Това са двете партии, които не са декларирали нови свои депутати, поясни той.
Нов ГЕРБ-ер ли е или нов бесепар Касим Дал, попита Местан.
Лютви Местан заяви, че субсидията на ДПС е около 7 милиона годишно. Замисълът на субсидиите е да се предоставят на партиите, за да се укрепи партийната система, поясни още той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *