Малта ще даде гражданство на роботите

Малта планира да даде гражданство на роботите.

Ако трябва да кажем само една дума за Малта, то тя най-вероятно ще бъде “специална”, защото всичко свързано с нейната история и география е различно. Островите (Малта, Гозо и Комино), на които е разположена република Малта спадат към Африканския континент, но въпреки това тя принадлежи на Европа. Преди време дори е имало естествен мост, който е свързвал Малта със Сицилия. Днес страната е член на Европейския съюз.

 

 

Valletta City Gate / Renzo Piano Building Workshop | ArchDaily

По съобщение на Синхуа, министърът на цифровата икономика и иновациите на Малта Силвио Шремби, заяви на пресконференция да популяризира националната стратегия за изкуствен интелект, че са поставили за цел да бъдат сред първите десет държави в тази област.

Протестиращи в Малта попречиха на премиера да напусне сградата на ...
 Шремби предаде още, че те имат за цел да създадат център за изследване, използване и развитие на изкуствен интелект и че стратегията им ще започне през 2019 г., информира trt.net.tr.

Уейн Гриксти, ръководител на работната група по изкуствен интелект в Малта, заяви, че в рамките на стратегията ще разработят с Хонг Конгската платформа SingularityNET, пилотен проект за предоставяне на гражданство на роботи с изкуствен интелект.

Малта - островът на рицарите с 4 нощувки и закуски в THE SANTA ...

Миналата година Саудитска Арабия, беше дала гражданство на София, роботът разработен от компанията Hanson Robotics, базираща се в Хонг Конг.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *