Марио Драги намекна за намаление на основната лихва догодина

Това е мнението на Джеймс Хюз, главен пазарен анализатор на водещия форекс-брокер Alpari, който  коментира вчерашната прес-конференция на ЕЦБ.
Драги сподели, че намаляване на лихвата е усилено коментирано, което беше възприето като заявление, че повече членове се обединяват около тази идея. Реално не можем да очакваме това да стане съвсем скоро, при положение, че инфлацията все още е над 2%. Освен това Марио Драги сподели, че ЕЦБ не би искала да прави стъпки, които биха окуражили държавите да отхлабят мерките за икономии и реформи, които да повишат конкурентноспособността.
 Срещата не даде много информация или изненадващи прогнози, освен намаляването на прогнозите за икономически ръст, които бяха доста занижени.
 Съществуват индикации, че прогнозите на ЕЦБ не са реалистични, като едната от тях е старт на възстановяването в края на следващата година и потенциален ръст от 2.2% през 2014-та. Това със сигурност ще бъде отново ревизирано на следващи срещи, което повдига въпроси за ненадеждността на икономическите предвиждания на Европейската централна банка.”

Финанси

 
 
Мнението е лично и не може да бъде възприемано, тълкувано или погрешно приемано като инвестиционен съвет.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *