Мери Макалийс: Ирландските туристи ще продължат да идват в България

Ирландските туристи ще продължат да идват в България, заяви президентът на Ирландия Мери Макалийс. Две седмици преди да пристигне на първото си официално посещение у нас, г-жа Макалийс сподели пред БНР интересите на своята страна към България.

Според ирландския президент туризмът ще е един от важните въпроси на предстоящата среща, защото броят на ирландците, които посещават България като туристи, наистина е впечатляващ. „Пътуват както за зимна, така и за лятна почивка, което е много интересно. Нашата страна е много малка, ние сме само 4 милиона души. Тук живеят многобройни семейства и всеки един от нас има някой роднина, както и самата аз, който редовно почива в България”, сподели госпожа Макалийс и добави, че въпреки трудностите ирландците ще продължат да идват в България.

„Вие сте много конкурентни по отношение на цените, а тези неща имат значение за нашите граждани, които сега имат по-малко пари в джобовете си, но продължават да държат на почивката си. Щом имате слънце, сняг и добри цени, вие се справяте добре”. Според Мери Макалийс добрите цени са преимущество, особено в момент на криза, когато хората се притесняват за заплатите и работата си и получават по-малко. Почти 70 000 ирландци са почивали в България през миналата година.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *