Мит Ромни избра финансов специалист за вицепрезидент

Райън е сред най-влиятелните републикански фигури по финансовите и бюджетните въпроси. Именно той стои зад настоящото предложение на републиканците за бюджет на САЩ.  Конгресменът от Уисконсин е любимец на популисткото косервативно движение Чаеното парти.
Той е известен като противник на данъците, голямата администрация и привърженик на идеята за максимално ограничаване на държавната намеса в икономиката.
Издигането на кандидатурата му цели също да мотивира тази част от американците, които поддържат консервативният икономически подход. Както и да покаже, че само администрация на републиканците знае как да ускори мудното икономическо възстановяване на страната.
През изминалите години младият конгресмен, се прочу като изявен критик на реформата в здравеопазването, инициирана от президента-демократ Барак Обама. Сегашната му кандидатура означава необратим сблъсък между двете американски партии по този въпрос.
Ромни и Райън, започнаха своята предизборна обиколка с автобус из четири щата – Вирджиния, Северна Каролина, Флорида и Охайо. Тези щати са политически разделени между двата лагера и победата в тях е важна за спечелването на изборите.
През последните няколко седмици социолозите в САЩ отчетоха известен спад в подкрепата за Мит Ромни, който леко изостава зад Барак Обама. Роля за това е изиграла кампанията на Демократическата партия,  целяща да представи републиканския кандидат като безскрупулен бизнесмен-печалбар, който не се асоциира с проблемите на обикновения американец.
Кандидат-  президентът разполага със повече средства за предизборна кампания от Обама. Републиканският претендент има събрани 101.3 млн. долара за месец юли, или втори пореден месец с отчетени над 100 млн. долара. През юни Ромни постави рекорд със 106 милиона долара дарения. Тогава Обама събра само 71 милиона.
Докладът, представен от щаба на Мит Ромни показва, че общата сума, с която националният комитет на Републиканската партия разполага за предизборната надпревара, е в размер на над 186 млн. долара.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *