Мицубиши спира производството си в САЩ

Японската автомобилостроителна компания Мицубиши мотърс (Mitsubishi Motors) потвърди, че планира да спре производството в единствения си завод в САЩ.Намиращият се в централен Илинойс завод, даващ работа на над 1200 души, ще бъде продаден, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Компанията е направила оценка на глобалната си верига на доставките и е решила, че се налага да прекрати производството в завода и да намери купувач, обяви говорителят на Мицубиши за Северна Америка Дан Ървин.

Съобщението бе направено след неофициална информация, разпространена по-рано от японски медии. Говорителят посочи, че скоро бордът на директорите ще вземе официално решение за бъдещето на съоръжението в Нормал, щата Илинойс, на около 100 мили югозападно от Чикаго.

Представители на компанията се надяватда бъде намерен купувач, който да запази работните места. Служителите са информирани, че производството спира на 30 ноември.

Годишното производство в американския завод, където се прави спортният високопроходим модел Аутлендър (Outlander SUV), спадна до 64 000 коли в сравнение с над 200 000 през 2002 година.Миналата година компанията продаде само 82 000 превозни средства в САЩ – под 1 процент от общия пазар, отбелязва Асошиейтед прес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *