МОН заделя още 20 млн.лв. за нови технологии в училищата

Допълнителни средства в размер на 20 млн. лв. ще бъдат осигурени за оборудване на училищните кабинети, с акцент на тези по природни науки, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на посещението си във Враца.МОН заделя още 20 млн.лв. за нови технологии в училищата.

Резултат с изображение за технологии в училищата

Ще се инвестира в средства в осигуряване на нови технологии в училищата, за да могат учителите да направят образователния процес по-интересен за учениците, а те по-лесно да развиват своите умения, допълни министър Вълчев. По-думите му, най-важното е да се провокира интересът на децата за учене, информира technews.bg.

За оборудване на виртуалната STEM лаборатория по биология, анатомия и здравно осигуряване в СУ „Христо Ботев” са осигурени 130 000 лева от МОН. В ППМГ „Акад. Иван Ценов” със 148 600 лв. е реализиран мащабен проект за въвеждане на смарт технологии. Използват се електронни учебници в 5, 6, 7 и 8 клас.МОН заделя още 20 млн.лв. за нови технологии в училищата.

„Важно е дългосрочно да осигурим системата с учители, но трябва да преструктурираме приема към дисциплини, свързани с техниката, математиката, природните науки”, каза министър Вълчев, цитиран от сайта на МОН. Това е необходимо, заради очаквания недостиг на такива специалисти.

Освен въвеждането на предмет „Компютърно моделиране” от трети клас, МОН ще финансира и извънкласни дейности по моделиране за първокласници, защото е важно децата да се подготвят да създават дигитално съдържание.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *