Мудис постави Франция под наблюдение

Според агенцията, докато френската икономика остава способна да абсорбира нормалните шокове, финансовата мощ на правителството е отслабена, както други страни от еврозоната, заради глобалната финансова и икономическа криза.
Френският министър на икономиката Франсоа Бароан заяви днес, че страната ще направи всичко възможно, за да запази оценката „ААА“ на рейтинговите агенции, която й позволява да взема кредити при най-добри условия на пазарите. „От 3 години насам сме впрегнали всички сили, за да не ни понижат оценката – структурните реформи, реформата на пенсионната система или орязването на публичните разходи“, добави Бароан. В същото време министърът призна, че официалните прогнози за икономически растеж във Франция през идната година „може би са твърде високи“. Правителството разчита през 2012 г. растежът да е с 1,75% от Брутния вътрешен продукт.
По-рано германският финансов министър Волфганг Шойбле каза, че този спасителен план, няма да е „голямата базука“, която да спаси на държавите от еврозоната.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *