Над 25 хил. са разсрочените кредити

Вече над 25-26 хил. са кредитите, за които получателите им са поискали разсрочване, след като БНБ даде указания на банките за правилата, по които може да стане това. Това обяви пред БНТ Петър Андронов, председател на Асоциацията на банките в България.Над 25 хил. са разсрочените кредити.

Над 25 хил. са вече разсрочените кредити

Допълни, че още толкова заявки чакат одобрение, но банките не са смогнали още да ги обработят, което щяло да стане в близките дни. Броят на хората, които се възползват, вече е съществен, ще надхвърли няколко десетки хиляди, посочи банкерът. Все пак уточни, че става дума за не повече от 2% от всички кредити. Броят на разсрочените може да достигне и до 10% от всички, смята той, като посочи, че това ще зависи колко ще се проточи кризата, информира dnevnik.bg.

Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри ...
 В асоциацията няма данни колко са безлихвените кредити на хора, които са останали без работа. Те се гарантирани от държавата чрез Българската банка за развитие и в момента се отпускат от четири финансови институции, като предстои още 8 да се включат в програмата.Над 25 хил. са разсрочените кредити.
K10 | Петър Андронов: Правим дигитален финансов супермаркет за ...

Все още не е започнало отпускането на държавно гарантирани кредити за бизнеса, тъй като банките преговарят с ББР по условията, обяви Андронов. Допълни, че в допълнение предстои банките да предложат на бизнеса, който има нужда от пари, за да продължи да движи бизнеса си, гарантирани по европейски програми заем

Посочи, че за разлика от гражданите на други страни българите добре обмислят дали да вземат нов кредит и как ще го връщат. Може би прекалено много пъти се опари в близкото минало и сега внимава, анализира той.

ВНИМАНИЕ! Вижте как никога да не останете разочаровани при ...

Банковият секторът навсякъде по света е стабилен, успя да натрупа буфери, банковата система е добре осигурена и може да поеме такъв труден период с достатъчно резерви, коментира той. Според него всичко това е в резултат на поуките от предишната криза. 2008 г. научи хората, правителствата и централните банки как да се справят с кризи и най-важната поука е бързината. Дългото умуване върху всяка стъпка струва скъпо, защото забавя възстановяването, коментира Андронов.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *