Намалени цени на чадъри и шезлонги по морето

Туристическият сезон по Северното Черноморие започва при относително ниска заетост.

istock
istockОчакванията са отново българи и румънци да спасят сезона. Засега раздвижването на германския пазар е слабо. Остава неяснотата около руските чартърни полети.Цените на чадърите и шезлонгите са намалени, а на места плажните приспособления дори са безплатни. На Албена цената е като в миналогодишната кризисна година – 1 лев. На ползващите свободните зони със собствени чадъри там ще се предоставят безплатни шезлонги, информира pariteni.bg.

Къде са най-евтините и най-скъпите чадъри и шезлонги на морето през 2020-а? - Money.bg

 

На Златни пясъци цената на чадър и на шезлонг е по 6 лева. На градските плажове във Варна цените се движат в рамките на 4-5 лева. По крайните плажни ивици цената пада до 2.50 лева.

„Сезонът започна за по-малките населени места по Черноморието, за по-малките обекти. Например в Тюленово има доста гости, повечето са от Румъния. Ресторантчетата работят, малките хотелчета също са заети. Проблем имат големите обекти в големите курорти. Те тепърва започват да функционират. Заетостта е от порядъка 15-20%, което за този период в сравнение с добрата 2019-а, е ниска заетост, но се надяваме към края на юни да заработят на пълни обороти“, коментира пред БНР проф. Стоян Маринов, дългогодишен преподавател по туризъм. Той допълни, че ще се разчита главно на юли и август.

istock
istock

Има сериозен недостиг на кадри, отбеляза проф. Маринов. Според него браншът с основание настоява да се облекчат условията за наемане на ученици между 16 и 18 години, защото сега има доста формалности.„Ако това не стане, ще се изпита сериозен недостиг. Той няма да може да бъде попълнен от чуждестранни работници.“

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *