Нападнаха и разкървавиха Берлускони на партиен митинг

© Снимка:БГНЕС

Премиерът на Италия Силвио Берлускони бе нападнат неочаквано на централния площад в Милано известен като „Катедралния“. Той се намираше там на митинг на своята партия „Народ на свободата“. След речта си, Берлускони слезе от подиума, зада поздрави симпатизантите си. Сред тях обаче бе и мъж, който го удари в лицето с тежък предмет. Берлускони се замая, от лицето му рукна кръв. Според очевидци нападателят държал метален предмет в ръката си, с който ударил премиера. Смята се, че това е метална миниатюра на Миланската катедрала.
Премиерът беоткаран веднага в болницата „Сан Рафаеле“, където остана под наблюдение за 24 часа. Изледванията установиха счупване на носната преграда, сцепени устни, за което се наложила хирургическа намеса и два разбити зъба. Общото му състояние е добро, въпреки че бил потресен от случилото се. Според лекарите той ще се възстанови до 20 дни.
42 -годишният нападател Масимо Тарталия, който по професия е електронен инженер,бе заловен веднага. Той страда от психични проблеми, но не фигурира в досиетата на полицията. Действал е еднолично, но предумишлено. Срещу него е повдигнато обвинение за нанесени тежки телесни увреждания.
Политическият свят в Италия осъди остро случилото се начело с президента на страната Джорджо Наполитано.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *