Настигаме ЕС по благотворителност

Потребителите в цяла Европа са склонни да избират една стока пред друга, ако така подкрепят някаква благородна кауза.

Това заяви еврокомисарят Меглена Кунева на третата годишна дарителска конференция „Българските дарители в Европейския съюз“.

Еврокомисар Кунева е на 4-дневно посещение у нас, като сред акцентите му ще бъде темата „Коледата безопасна“, свързана с безопасността на стоките и играчките за деца.

Кунева допълни, че в страната ни се развива една по-добра бизнес култура чрез дарителството, защото доверието на потребители зависи и от ангажираността на фирмите в обществото.

Кунева заяви, че Европа винаги е била щедра и че българите се присъединяват към европейското общество, като благотворителността в България вече се превръща в реална практика.

Тя учи на солидарност и прави хората по-силни като личности и като общество, допълни още Кунева.

На конференцията присъства и посланикът на Холандия у нас Вилем ван Ее. Той постави акцент върху борбата на страната ни с корупцията и организирана престъпност.

Законът е гръбнакът на всяко общество това, което гарантира прогреса, заяви посланикът и допълни, че българите трябва да бъдат уверени, че никой не стои над закона.

Той заяви още, че пред България стоят големи предизвикателства, но като пълноправен член на ЕС нашите проблеми са и проблеми на цялата европейска общност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *