Наш евродепутат ще иска от ЕП арест за Борисов

Това заяви бившият евродепутат от Атака, а сега независим евродепутат Слави Бинев пред радио К2, цитиран от агенция КРОСС. Освен за него Бинев щял да поиска и арест за банкера Цветан Василев, който влияе на медиите през бизнеса.
Преди месец евродепутатът се отказа от опеката на Атака и обяви, че създава собствено движение ГОРД. В него влязоха над 100 бизнесмени, писатели, дипломати, спортисти, журналисти и други известни българи. Сред тях са бившият депутат и екслидер на „Гергьовден“ Любен Дилов-син, бившият депутат от ДПС и журналист Иван Палчев, Георги Чапкънов – Чапа, Крум Савов, Димитър Шумналиев, Любо Ганев, Мартин Захариев, Миглена Ангелова, Румен Ралчев, проф. Валери Стефанов, Явор Цаков, ген. Стоян Андреев, Поли Карастоянова – изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.
Тук е точно проблема за „Антимафия” – връзката държавата, парите, медиите – това е недопустимо”, категоричен беше в позицията си Слави Бинев. Той заяви, че за ареста на премиера „има хиляди причини”.  Имахме ясни записи, в които си личеше търговия с влияние. Записи с Ваньо Танов, министъра на финансите и покойния Мишо Бирата”. Слави Бинев изрази и мнение, че „всички много удобно за премиера, които биха застрашили неговото спокойствие, много удобно някак си умират” . „Най-големият проблем е, че в момента тази мафия се опитва да бърка в мозъците на хората. И на това трябва да се сложи точка”, коментира още той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *