Нестле България ще увеличи инвестициите си над два пъти

Нестле България оповести финансовите си резултати за изминалата година, както и за първото тримесечие на 2019 година на специална пресконференция, организирана във фабриката й в София.Нестле България ще увеличи инвестициите си над два пъти.Нестле България ще увеличи инвестициите си над два пъти.

Резултат с изображение за нестле българия

Компанията, която разполага с 1 фабрика и близо 1 100 души в България, е реализирала приходи за изминалата година в размер на 258 млн. лева и печалба в размер на 23.7 млн. лева, съобщи изпълнителният директор на компанията Емануел Артур. За сравнение през предходната година печалбата на компанията е била в размер на 23.3 млн. лева.

Продажбите на Нестле България за първото тримесечие на годината са възлезли на 68 млн. лева, което представлява органичен ръст от 3.6% и реален вътрешен ръст от 5.5%, информира infostock.bg.

„През 2018-та година Нестле България продължи да работи за засилване на продуктовото си портфолио, фокусира се върху стратегическото си развитие и ефективността на процесите“, коментира Артур.

Инвестициите на компанията са били в размер на 5.4 милиона лева през изминалата година, ниво съпоставимо и с предходната. От тях 35% са били насочени към повишаване на производителността и нови продукти; 32% към вендинг кафе машини; 15% за безопасност на служителите и продуктите; 14% за модернизиране на дистрибуционния и централния офис; 4% за информационни технологии.

За тази година обаче, компанията планира съществено повишение на инвестициите си, като се очаква те да възлязат на 13 милиона лева.

„В седемте сектора, в които компанията е представена на родния пазар, тя е номер едно по продажби в пет от тях. При детското хранене, където заема 2-ра позиция, е налице сериозен прогрес през последната една година“, обясни Артур.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *