Неуспешен атентат срещу Ахмед Доган в НДК

Охранителите на Доган пребиха атентатора му с юмруци и ритници в главата. Пред камерите човекът, който опря пистолет в челото на лидера на ДПС, беше ритан и удрян няколко минути.
Анентаторът беше изведен от залата с блъскане и удари. Малко преди това, от залата беше изведен и Доган. Лютфи Местан обяви 30-минутна почивка и успокои залата, че лидерът на ДПС не е ранен.
Нападателят на Ахмед Доган е турчин от Турция, който е влязъл с делегатска карта като гост от Турция на Националната конференция на ДПс, разкри АФЕРА. Освен пистолет, той е бил зареден и с нож. При насочването на пистолета към Сокола, лидерът на ДПС успява да го повали и при падането от нападателя изпада и автоматичен нож.
Пистолетът на нападателят не гръмва, защото по някакъв знак на съдбата, оръжието засича. Така Доган успява да повали похитителят, след което моментално се намесиха лица от трибуната и охраната.
Сред делегатите се говори усилено, че това е абсолютна поръчка, която цели елиминирането на Доган, зад която стоят интереси както на определени кръгове в Турция, преплетени с тези на властта на ГЕРБ.
Последва и полуофициалната версия на инцидента.
Газов е бил пистолетът, насочен срещу Ахмед Доган, съобщиха от СДВР.  25 годишният Октай Енимехмедов от Бургас е нападателят на Ахмед Доган. Младежът е регистриран като делегат от Бургас.  След нападението е отведен в 4 РПУ-София като у него са намерени освен газов пистолет, и два ножа. Младежът е криминално проявен и е регистриран в полицията за хулиганство, телесни повреди и грабеж. Нападателят на лидера на ДПС Октай Енимехмедов е брат на Метин, който спечели лек автомобил „Ферари“ от Шоуто на Слави, научи БТА от източник от полицията. Служителите на СДВР са имали ангажимент за охраната около периметъра на НДК, съобщиха от МВР. Преди провеждане на конгреса се е състояла среща между организаторите, СДВР и НСО. 11 служители на СДВР са били ангажирани с охранатаоколо НДК. Пропускателният режим в самата залата, където се е провеждал конгреса, е осъществяван от НСО. Първоначално бе обявена пауза на конференцията 30 минути, след което почивката бе удължена до 15 часа. В 13.45 часа обаче делегатите бяха помолени да напуснат сградата. Възможно е конференцията да бъде отложена. Лидерът на ДПС Ахмед Доган няма да продължи с изнасянето на доклада си пред делегатите на Осмата Национална конференция на движението. Това обяви Юнал Лютфи от трибуната. Инцидентът е станал докато Доган е говорел за приоритетите на България. В началото на доклада си той изтъкнал, че светът е на ръба на самоунищожителна катастрофа и тотална енергийна зависимост, допълва Дарик. Доган посочил, че две основни тенденции характеризират нашия съвременен и глобален политически свят. Една от тях е, че светът се движи от еднополюсен към многополюсен свят – поливалентост на ценностите и мултикултурност. Втора тенденция е търсенето на изход от финансовата криза, каза Доган. Той посочил, че търсенето на изходи от кризата до момента е в рамките на конвенционалното мислене и действие. Преди прекъсването на конференцията не е бил засегнат въпросът за лидерството в Движението за права и свободи. Днешната конференция на ДПС бе предшествана от слухове за оставка на лидера  на партията Ахмед Доган. Около 800 са делегатите на конференцията на ДПС, около 600 са гостите.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *